СНАУ стає агентом цифрових інновацій

5 вересня за участю проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Сумського національного аграрного університету Валерія Жмайлова було підписано Меморандум про створення Української Національної Цифрової Коаліції «Коаліція Цифрової Трансформації».

Цифрова трансформація економіки та суспільства є одним з істотних факторів розвитку України, підвищення продуктивності та економічного зростання, створення робочих місць, підвищення якості життя громадян та розвитку демократії. Високо оцінюючи важливість співпраці та усвідомлюючи необхідність розвитку цифрової економіки та суспільства України, державні та приватні установи, організації, асоціації, громадські організації утворили Українську національну цифрову коаліцію «Коаліція цифрової трансформації», діяльність якої спрямована на консолідацію та координацію ініціатив і зусиль всіх партнерів у галузі цифрового розвитку та інтеграції України до Європейського цифрового простору (Єдиного цифрового ринку ЄС). Національні цифрові коаліції створені в 23 Європейських країнах. Вони мають різні назви, побудовані по різному і країна сама вирішує які пріоритети своєї роботи вона обирає. Але головне що їх об’єднує – це прозоре партнерство між суб’єктами цифрових трансформацій, сприяння розвитку цифрових навичок у державах-членах, які працюють разом для втілення цифрових перетворень та розвитку цифрової економіки та вдосконалення цифрових навичок на національному, регіональному чи місцевому рівні.

5 вересня в у Інформаційному Агентстві «Укрінформ» в Києві відбулося публічне підписання Меморандуму щодо створення Української Національної Цифрової Коаліції «Коаліція Цифрової Трансформації». Створення цього об’єднання підтримали 46 організацій. Серед них державні органи та органи місцевого самоврядування, навчальні заклади, громадські організації. Сумський регіон у цьому переліку представляв і Сумський НАУ. У підписанні Меморандуму про створення Коаліції взяв участь проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Сумського національного аграрного університету Валерій Жмайлов.

Головними напрямками співпраці в рамках Меморандуму має стати:

Цифрова економіка – це світ де створюються наші нові можливості для кращого життя, роботи, творчості, навчання, відпочинку. Вони мають стати основою добробуту України. І СНАУ не може стояти осторонь цих, доленосних для країни, змін. Адже якісна освіта неможлива без інноваційного підходу.