27 січня 2024 року віце-прем’єр-міністр – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Андріївна ВЕРЕЩУК відвідала Сумський національний аграрний університет. Вона завітала до бізнес-школи для учасників бойових дій та ветеранів, яку цьогоріч створено на базі нашого закладу освіти для адаптації ветеранів до цивільного життя та активної участі в розбудові країни.

Сумська Бізнес-школа є структурним підрозділом університету, що  зорієнтований на реалізацію ідей розуміння слухачами системи бізнесу, зовнішнього контексту і середовища, у якому працює компанія; розвиток лідерських якостей, навчання роботі в команді, розуміння етики бізнесу; набуття навичок комунікації та інших уніфікованих навичок, необхідних сучасному підприємцю; надання психолого-педагогічної допомоги у прийнятті рішення щодо професійного вибору та створення умов для готовності громадян до соціального, професійного і культурного самовизначення в цілому, підвищення кваліфікації учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих військовослужбовців. Усі приміщення обладнані для безперебійного доступу людей з інвалідністю. 

Уже сьогодні на короткострокову програму «Підприємництво та бізнес планування» зараховано 26 учасників, з яких 11 осіб –учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни; 15 осіб – члени сімей учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та загиблих військовослужбовців.

Спілкуючись з слухачами курсів Ірина ВЕРЕЩУК зазначила:

«Це одна з перших в Україні бізнес-шкіл такого рівня. Проте, ми розуміємо, що сьогодні потрібно їх створювати набагато більше. І вони мають бути повністю адаптованими для потреб людей, що постраждали внаслідок війни». 

У своєму дописі на офіційній сторінці у Фейсбук ректор Володимир ЛАДИКА написав:

«Працюючи над ідеєю створення Сумської бізнес-школи, ми розглядали її як точку зростання для будь-якого бізнесу. Тобто, в основу наших освітніх пропозицій закладено декілька ключових напрямів, які допомагають становленню успішного бізнесу – планування, маркетингова стратегія, грантова активність, інформаційні технології.»