Королівський аграрний університет Великобританії підтримує СНАУ

Королівський аграрний університет Великобританії надав фінансову підтримку Сумському національному аграрному університету для закупівлі енергетичного обладнання. Допомога реалізується в рамках програми «Університети- побратими», започаткованої Cormack Consultancy Group та університетами Великобританії.

Після вторгнення російський військ Великобританія є однією з країн, що надає найбільшу допомогу України. Британські заклади освіти не стоять осторонь цих процесів. Ще в квітні місяці була започаткована програма «Університети- побратими», метою якої є всебічна підтримка українських університетів їх британськими партнерами. Побратимом СНАУ по проекту є Королівський аграрний університет. Допомога університету здійснюється за різниминапрямами. Так, двоє науковців з факультету економіки і менеджменту Ірина Скляр та Людмила Баценко отримали гранти на проходження стажування в цьому закладі освіти.Започаткована фандрайзингова програма підтримки СНАУ.

Цього тижня партнерський університет перерахував кошти для закупівлі твердопаливного котла для тепличного комплексу університету. В умовах військової агресії питання енергозбереження та забезпечення альтернативних джерел тепла належить до першочергових.

Довідково. Королівський аграрнийуніверситет (RAU), заснований в 1842 році, єпершим сільськогосподарським закладом освіти в англомовному світі. Сьогодні це провіднийспеціалізований університет, що забезпечує підтримку різних галузей сільського господарства. Покровителем університету є король Чарльз ІІІ.