Розвиток дуальної освіти та поширення інформації про її переваги – один з пріоритетних напрямків діальності фахівців Сумського національного аграрного університету, адже саме такий формат здобуття освіти надає можливість відпразу відпрацьовувати отримані теоретичні знання на практиці.

Для розширення кола партнерів й покращення системи дуальної освіти в університеті колектив факультету ветеринарної медицини та біолого-технологічного факультету разом зі студентами провели робочу зустріч з керівником ТОВ «Молоко Вітчизни» Федором РОШКОЮ.

Підприємство «Молоко Вітчизни» вже близько 8 років є надійним партнером Сумського НАУ у сфері практичної підготовки здобувачів. На базі ТОВ «Молоко Вітчизни» створено Центр дуальної освіти, що відповідає найсучаснішим вимогам і допомагає студентам пройти шлях від теоретичного навчання до набуття практичних навичок.  Разом з тим, підприємство входить до Експертної ради роботодавців Сумського НАУ, а випускники нашого університету успішно працюють на керівних посадах, здійснюючи внесок у розвиток аграрного сектору економіки України.

Під час зустрічі, що відбулася 27 вересня, Федір РОШКА розповів здобувачам вищої освіти про фінансові та кар’єрні перспективи, що чекають на студентів, які бажають стати частиною дружньої команди ТОВ «Молоко Вітчизни». У форматі відкритого діалогу молодь отримала вичерпну інформацію щодо критеріїв відбору для навчання за дуальною формою здобуття освіти та його особливостей, проходження практичної підготовки на базі ТОВ «Молоко Вітчизни».

За підсумками зустрічі було досягнуто домовленості щодо організації робочої екскурсії студентів Сумського НАУ на виробничий підрозділ ТОВ «Молоко Вітчизни» з метою ознайомлення з матеріально-технічною базою підприємства з подальшими перспективами проходження дуального навчання здобувачів вищої освіти на базі компанії.

Нагадаємо, ТОВ «Молоко Вітчизни» – потужний виробник молока «Екстра» якості, що навіть перевищує норми, зазначені в ДСТУ. Загалом підприємство складається з 3 молочно-товарних ферм, що знаходяться в межах Сумської області. Зараз компанія може похизуватися виробництвом 90 тонн якісного молока з високим вмістом жиру та білку в день, племінними породами з високим генетичним потенціалом, сучасним інноваційним обладнанням. Серед головних принципів у виробника: вивчення та впровадження нових технологій виробництва; забезпечення поголів’я добірними кормами та безпечними препаратами; cтворення комфортних умов утримання тварин; cистематичне покращення якості виготовлюваної продукції.