Лютий став для студентів Сумського національного аграрного університету щедрим на спортивні перемоги. Зусилля молоді й неймовірну працю заради омріяного результату високо оцінили на всеукраїнському, обласному та міському рівнях. Більш того, СНАУ став центром спортивного життя Сум, базою для проведення змагань.

Всеукраїнські змагання

17-18 лютого 2024 року в місті Ірпінь пройшов відкритий зимовий Кубок з важкої атлетики. Змагання об’єднали 7 команд з різних міст України, серед яких шестеро сумських спортсменів КДЮСШ «Україна» ім. Олександра Кулика. Студент інженерно-технологічного факультету Денис ЖИГЕР посів друге місце. (інформація за даними сайту: https://suspilne.media/amp/687840-sumcani-zdobuli-medali-na-turniri-z-vazkoi-atletiki-v-irpeni/?fbclid=IwAR1X3G50ZkoVrIg7uLNr4wlJjJju99mTQvFaHz6Y6oMQ_kQ8nQ9tumuD17g_aem_AQQ2DzeIl3uLmoR316FOWXCFu-apzBUgLe3MKEQLt5HnwflJXu0Qz5qWFOc9ORAzBz0 ).

Окрім того, напередодні, 16 лютого, у місті Буча хлопець позмагався у відкритому чемпіонаті з важкої атлетики, за результатами якого став срібним призером.

Обласні змагання

3 лютого студент факультету агротехнологій і природокористування Богдан КОРНІЄНКО виборов 2 місце у своїй віковій групі, взявши учать у чемпіонаті Сумської області з біатлону.

Відзначились студенти Сумського НАУ й під час обласних змагань з армреслінгу, що відбулися 4 лютого в місті Ромни.  Загалом налічувалося 79 учасників з різних куточків Сумщини. У віковій групі «молодь» (2001 р.н. і молодші) у боротьбі на правих руках серед чоловіків у категорії +80 кг чемпіоном став Богдан КРИКОТА, здобувач освіти факультет економіки і менеджменту.  Також, у групі «дорослі» серед чоловіків у категорії +90 кг Богдан КРИКОТА посів 3 місце. Станіслав СІДАШ, студент факультет будівництва та транспорту, у віковій групі «молодь» (2001 р.н. і молодші) у боротьбі на лівих руках серед чоловіків в категорії +80 кг став бронзовим призером.

Богдан КРИКОТА каже, що цим видом спорту займається не так давно, проте вже має неабиякі успіхи:

«Займаюся армреслінгом лише рік. Змагання в Ромнах – мій перший чемпіонат, перший серйозний турнір. Я приїхав, як новачок, а боровся зі спортсменами з досвідом, у напівфіналі навіть з чемпіоном України. Познайомився з іншими учасниками, більш того, ми вже спланували спільні тренування. Особливою гордістю для мене стало запрошення президентом федерації армреслінгу Сумщини Євгеном ВАКУЛОЮ взяти участь у чемпіонаті України.»

8-10 лютого 2024 року в місті Суми пройшов чемпіонат області з грепплінгу серед старших юнаків, юніорів та дорослих. Студент юридичного факультету Андрій БОЯР став переможцем у розділі Ноу-гі у ваговій категорії до 84 кг.

Змагання на базі СНАУ

Не чемпіонами єдиними може похвалитися Сумський НАУ! Регулярно наш заклад освіти стає осередком спортивного життя міста.

Приміром, 22 лютого 2024 року у стінах спорткомплексу СНАУ пройшов ІІ етап змагань у рамках проєкту “ПЛІЧ-О-ПЛІЧ ВСЕУКРАЇНСЬКІ ШКІЛЬНІ ЛІГИ” сезону 2023-2024 з футзалу та черлідингу серед шкіл Садівської ТГ.

21 лютого 2024 року на кафедрі фізичного виховання СНАУ пройшли змагання з парного бадмінтону серед студентів. Абсолютними чемпіонами стали здобувачі освіти юридичного факультету Андрій КОЛОДНЕНКО та Анастасія СТЕПАНЕНКО. Срібло отримали студенти інженерно-технологічного факультету Роман ГОЛІКОВ і Христина ВОЛКОВА. Почесне 3 місце посіли Максим ГУЛІН та Олександра ЧИГРИН з факультету ветеринарної медицини.