З нагоди 210-ї річниці з дня народження Тараса ШЕВЧЕНКА на базі Сумського національного аграрного університету провели щорічний конкурс «Єднаймо Україну Тарасовим словом».

Роль постаті Тараса Шевченка в українській культурі

Тарас ШЕВЧЕНКО, видатний український поет, художник і громадський діяч, відіграв надзвичайно важливу роль у розвитку української культури та національної ідентичності. Його творчість стала символом боротьби за свободу, справедливість і гідність українського народу.

Шевченкові твори стали не лише невід’ємною частиною української літератури, але й символом національного відродження. Його поезія і картини втілюють в собі глибокий духовний зміст, віддзеркалюють болісні проблеми минулого нашого народу.

Завдяки Шевченковій спадщині українська культура збагатилася надзвичайно важливими цінностями та ідеями. Він став символом сили духу, віри у майбутнє та незламної волі народу.

Конкурс «Єднаймо Україну Тарасовим словом»

Літературний конкурс «Єднаймо Україну Тарасовим словом» проводиться онлайн щорічно на базі Сумського НАУ для учнівської (9-11 класи) та студентської молоді Сумщини. Для того, щоб узяти участь, юнацтво створює відео, у ході якого декламує будь-який твір Тараса ШЕВЧЕНКА, і розміщує його на особистій сторінці в соціальних мережах Facebook або Instagram.

Загалом цьогоріч конкурс об’єднав понад 100 учасників: студентів СНАУ та всіх його відокремлених підрозділів, учнів ліцеїв та шкіл Сумщини.

Журі у складі Світлани ЗІНЧЕНКО, Світлани ШЕСТАКОВОЇ, Інни ХАРЧЕНКО та Наталії КУЗЬМЕНКО обрали по декілька переможців I, II і III ступенів. Світлана ЗІНЧЕНКО, завідувачка відділу з виховної роботи зі студентами СНАУ, викладачка кафедри адміністративного та інформаційного права, коментує результати конкурсу:

Усі відео були створені прекрасно. Відчувалося, що кожен вірш молодь декламувала з глибокими патріотичними почуттями й гордістю та повагою до постаті Тараса ШЕВЧЕНКА.

Отож, серед студентів Сумського НАУ 1 місце посіли Андрій КОЛОДНЕНКО, Софія РЕШЕТНІК, Софія БАКАЛО. Диплом 2 ступеня отримали Ярослав КОВАЛЕНКО, Анастасія БАЗИЛЬСЬКА, Вікторія ТОКАР, Іванна ТКАЧУК, Карина ДОВБИШ. Софію ТАТАРЕНКО, Андрія КИРИЛОВА та Олексія ТЮТЮННИКА відзначили дипломом 3 ступеня.

Про результати минулорічного конкурсу читайте за лінком: https://snau.edu.ua/yednajmo-ukra%d1%97nu-tarasovim-slovom/.

«Аграрвардці» перемогли на міському конкурсі

Відділ молодіжної політики Сумської міської ради до дня народження Тараса ШЕВЧЕНКА провів міський конкурс «Я і Кобзар», у ході якого молодь знімала соціальні відеоролики. Захід об’єднав 109 учасників, 11 з яких були студентами Сумського НАУ. Здобувачка освіти факультету агротехнологій та природокористування СНАУ Софія РЕШЕТНІК за результатами оцінювання стала переможцем у номінації «Індивідуальне відео».