Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) безоплатно надала генератор Сумському національному аграрному університету 7 березня 2024 року.

Генератор, що відтепер наявний на базі Сумського НАУ, забезпечить безперебійний науково-навчальний процес з поширення передового досвіду ведення органічного виробництва в нашій країні.

Така матеріально-технічна підтримка забезпечується в рамках проекту “Надзвичайна допомога джерелом існування та енергетична допомога вразливим фермерам і малим/середнім підприємствам з переробки сільськогосподарської продукції у нових доступних та інших постраждалих від конфлікту районах України” за підтримки уряду Німеччини через Федеральне міністерство продовольства та сільського господарства (BMEL) та Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Колектив Сумського національного аграрного університету щиро вдячний за підтримку в нелегкий для нашої держави час! Переконані, разом ми зможемо подолати всі виклики військового часу й продовжувати жити й працювати на повну потужність далі!

Примітка редактора:

Місія Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) полягає в зниженні рівня бідності та голоду в усьому світі шляхом сприяння розвитку сільського господарства, покращення харчування та розв’язання проблеми продовольчої безпеки – забезпечення всім людям доступу до достатнього та постійного харчування, необхідного для активного та здорового способу життя. ФАО виступає як нейтральний форум, а також як джерело знань та інформації. Вона надає підтримку країнам, що розвиваються, та країнам, які перебувають у перехідному періоді, у модернізації та покращенні сільського господарства, лісівництва та рибальства.

Уперше делегація Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) відвідала Сумський національний аграрний університет у вересні 2022 року. Тоді наш заклад освіти став майданчиком для проведення круглого столу між представниками організації, освіти, влади та бізнесу Сумщини, у ході якого було досягнуто домовленостей щодо спільних проєктів і підтримки в аграрній галузі (див. за лінком: https://snau.edu.ua/u-snau-vidbulasya-zustrich-z-prodovolchoyu-ta-silskogospodarskogo-organizaciya-oon-fao/).

Сайт організації ФАО: https://www.fao.org/home/en