Велика Хартія Університетів запрошує стати частиною спільноти

Запрошуємо навчальні заклади стати частиною Великої Хартії Університетів – спільноти, яка прагне постійно покращувати майбутнє вищої освіти! 

Подайте заявку за лінком https://www.magna-charta.org/magna-charta-universitatum/mcu2020 та підтримайте цінності академічної свободи, інституційної автономії та соціальної відповідальності!

Велика Хартія Університетів була створена в 1988 році з нагоди 900-річчя з дня заснування Болонського університету – найстарішого закладу вищої освіти в Європі. Ректори 430 університетів тоді підписали документ, що окреслює фундаментальні принципи, якими мають керуватися освітні установи для покращення й розвитку освітньої сфери та протидії викликам, що постають перед нею.

Сумський національний аграрний університет підписав оновлену Велику Хартію Університетів у вересні 2022 року в Болоньї. Разом з представниками 60 закладів освіти з 40 країн світу СНАУ в особі проректора з наукової та міжнародної діяльності Юрія ДАНЬКА засвідчив відданість просуванню академічної автономії, соціальної відповідальності та університетських цінностей (більше за лінком: https://snau.edu.ua/sumskij-nau-pidpisav-veliku-xartiyu-universitetiv/) .