ТРЕНІНГ З ПРОЄКТНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ У СНАУ

У СНАУ пройшов дводенний тренінг з проєктного менеджменту для молоді сумської громади. Захід відбувся в межах програми “Підтримка молодіжної спільноти Сумщини”, що втілюється Громадською організацією “Ліга змін” за підтримки Відділу молодіжної політики Сумської міської ради.

Головна мета тренінгу – вирішення проблем та труднощів, з якими стикається молодь. Так за два дні учасники прослухали виступи лекторів з кількох тем: кластеризація «Які проблеми бачу в громаді?» та брейншторм «Варіанти вирішення проблем». Крім того, спікери поділились досвідом щодо реалізації учасниками власних проєктів. Присутні прослухали кілька інформаційних сесій: «Хто і навіщо організовує проєкти», «Основні компоненти будь-якого проєкту», «Як втілюємо проєкт», «Вимірювання успішності проєкту», «Які ресурси необхідні для втілення проєкту».

Крім того, учасники мали змогу презентувати свої напрацювання щодо покращення життя для молоді Сумщини. Студентка юридичного факультету Сумського НАУ Вікторія ТОКАР також брала участь в тренінгу. За її словами, завдяки цій зустрічі, активна молодь мала змогу отримати нові знання та навички у створенні дієвих проєктів:

«Під час заходу ми мали можливість сформувати власні ідеї проєктів на вирішення актуальних проблем молоді у громаді. Ми презентували їх протягом 2 днів та сформували рейтинг проєктів. Це крута можливість відтворити ідеї які в тебе є та робити кращим середовище для життя»

Надалі, проєкти учасників будуть оцифровані та передані до партнера тренінгу – Відділу молодіжної політики Сумської міської ради для підтримки їх втілення.