Комбінат громадського харчування (КГХ) – структурний підрозділ Сумського національного аграрного університету.
КГХ створений з метою забезпечення раціонального харчування студентів, співробітників університету, інших споживачів, реалізації продукції власного виробництва, покупних товарів та надання послуг по обслуговуванню різноманітних заходів.
У структурі комбінату громадського харчування СНАУ працюють студентськe кафе Ginkgo, Банкетний та Білий зали для проведення урочистих святкувань. Впродовж одного дня комплекс здатен забезпечити якісне обслуговування близько 600 клієнтів. За рахунок того, що майже всі продукти надходять з власного підсобного господарства університету, собівартість значно знижується, а з нею і ціни на харчування (у кафе Ginkgo ціни на 30-40% нижчі у порівнянні з цінами у їдальнях міста). Також якість продукції контролюється на всіх етапах від вирощування до споживання.
Завданням комбінату громадського харчування є задоволення попиту споживачів і збільшення товарообігу.
Для реалізації даного завдання комбінат виконує наступні функції:
Виробничі підрозділи КГХ здійснюють діяльність згідно з меню, прейскурантами страв та покупних виробів. На вибір відвідувачів надаються перші, м’ясні та рибні страви; гарячі та холодні закуски, салати, гарніри, буфетна продукція, напівфабрикати власного виробництва.