Факультет готує фахівців, які працюють у державних установах, приватних підприємствах або займаються власним бізнесом у сфері переробки та виробництва продуктів тваринництва, а також фахівців для митних та прикордонних служб.
Факультет має всі необхідні бази для проведення наукових досліджень у різних галузях. Ряд наукових розробок біолого-технологічного факультету впроваджено у виробництво.
Студенти та науковці факультету регулярно беруть участь у програмах освітньої та академічної мобільності в Данії, Польщі, Німеччині та інших країнах.
Бакалаврські програми: (термін навчання – 4 роки)
“Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”;
Магістерські програми: (термін навчання – 1,5 роки)
“Кінологія”;
“Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва”;
Аспірантура:
“Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва”.
Мови викладання: Українська, англійська.