Loading...
Меню сайту
Про університет

Ветлікарі на сторожі безпечності та якості харчових продуктів

Опубліковано: 15 березня 2021

Якість продуктів харчування прямо впиває на життя людини, її настрій, працездатність, фізичний та розумовий розвиток. Без якісного підходу до харчування не можливо уявити активну людину з відмінним самопочуттям, повноцінним сном та високою продуктивністю у роботі.

Небезпечні продукти харчування, що містять хвороботворні бактерії, віруси, паразити або шкідливі хімічні речовини, є причиною більш 200 різноманітних хвороб – від діареї і до онкологічних захворювань. За оцінкою ВООЗ, 600 мільйонів людей, майже кожна десята людина в світі, стали жертвами вживання неякісних харчових продуктів. 420 000 людей щорічно помирають з причини вживання небезпечних харчових продуктів.

Важко переоцінити роль фахівців ветеринарної медицини, які слідкують за дотриманням безпечності продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників. Саме такі фахівці, серед яких завідувачі та лікарі лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи навчалися на курсах підвищення кваліфікації за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» з 1 по 12 березня.

За результатами навчання слухачі отримали іменні свідоцтва встановленого зразка.
Переконані, що оновлені знання, напрацювання, нові професійні знайомства сприятимуть якісним покращенням у процесах контролю за безпечністю харчових продуктів. Бажаємо нашим слухачам наснаги, успіхів у роботі, натхнення до улюбленої праці та невпинного професійного розвитку!

Галерея