Сумський національний аграрний університет – це не тільки центр навчання, технологій та науки, а ще й потужне обʼєднання молоді. Талановитої, амбітної, цілеспрямованої, працелюбної. Кожен з наших здобувачів – неймовірна особистість, яку у стінах “Аграрварду” підтримають і якій нададуть майданик для реалізації задуманого. 

Щорічно Сумський НАУ зустрічає нових студентів, які вже абітурієнтами стали частиною сімʼї. Деякі з них є випускниками шкіл, деякі прагнуть здобути ще одну освіту, а деякі тільки-но полишили стіни наших відокремлених структурних підрозділів – коледжів. 

З метою проведення профорієнтаційних заходів у ВСП “Глухівський агротехнічний коледж СНАУ”, ВСП “Маловисторопський коледж ім. П.С. Рибалка СНАУ” та ВСП “Роменський фаховий коледж СНАУ” для студентів 2 та 4 курсів було проведено кураторські години “СНАУ – це те, що тобі потрібно”. Здобувачі освіти дізналися про перспективи продовження навчання й здобуття освітнього ступеня “Бакалавр”, переглянувши відео, створене спеціально для наших “коледжанців” профорієнтаційним Офісом промоції Сумського НАУ (див. за лінком: https://youtu.be/nyQUUw3-amQ?si=wexg35ieCA7oaMMR ). 

СНАУ – це не лише про навчання! А ще й про друзів, про місто з його шаленою невпинною атмосферою, про можливість заробити власні кошти, про комфорт і незалежність.

Як стати крутим фермером на Land Cruiser? Як поєднувати пари з роботою, щоб уже на першому курсі хизуватися новим айфончиком? Як заощадити на оплаті за навчання? Звідки забрати від батьків “передачку” та де роздрукувати “курсовуху”? На ці та багато інших питань студенти коледжу дізналися, переглянувши відео.

Примітка редактора:

Сумський національний аграрний університет має у своєму складі 6 відокремлених підрозділів у різних куточках Сумщини: Сумах, Ромнах, Малому Висторопі, Глухові, Охтирці та Путивлі.

Усі спеціальності, що пропонують коледжі, повʼязані з освітніми програмами закладу вищої освіти, отже студент має можливість продовжити навчання за раніше вивченим фахом.

Молодь усіх установ уже давно стала однією сімʼєю, адже неодноразово спільно організовували навчальні й благодійні проєкти, брали в них участь. Гарною традицією стало й “гостювання” коледжанців у Сумському НАУ (див. більше https://snau.edu.ua/studenti-vsp-koledzhi-snau-proveli-aktivnij-tizhden-u-snau/ ). Крім того, студенти й співробітники обʼєдналися під час початку повномасштабного вторгнення: допомагали прибирати завали, коли на територію ВСП “Сумський фаховий коледж СНАУ” влучила авіабомба, збирали гуманітарну допомогу для ВСП “Маловисторопський фаховий коледж СНАУ”, коли заклад був окупований російськими військами.