Ректор Сумського національного аграрного університету Володимир ЛАДИКА здійснив робочий візит в Університет Вайєнштефан-Тріздорф (HSWT), що знаходиться в Німеччині.

Візит ректора СНАУ до Німеччини

Разом з колегами Володимир ЛАДИКА працював на ректорській конференції, що стала першим подібним масштабним заходом у постпандемійний період. Серед основних питань, що порушувалися: розвиток програм подвійних дипломів, розвиток PhD програм та інші.

У процесі перебування була досягнута домовленість щодо проведення відкритої лекції ректором HSWT Dr. Eric Veulliet на тему «Ризики менеджменту» та проведення семінару по впровадженню дуальної освіти в Європі.

Співпраця СНАУ та HSWT

Співпраця Сумського національного аграрного університету з Університетом Вайєнштефан-Тріздорф вирізняється своєю активністю й успішністю і бере свій початок ще з 2002 року. Зокрема, студенти нашого закладу освіти мають змогу навчатися віртуально в закордонній установі протягом семестру, а ще взяти участь у літній школі в Німеччині (див. за лінком: https://snau.edu.ua/studenti-snau-vzyali-uchast-v-litnij-shkoli-use-of-digital-teaching-tools-at-the-hswt/). Спільно університети реалізують програму подвійних дипломів «Адміністративний менеджмент», яка є акредитованою європейською агенцією ACQUIN.

Неодноразово делегація Сумського НАУ відвідувала Університет Вайєнштефан-Тріздорф, щоб перейняти знання та досвід європейського закладу вищої освіти, а представники HSWT проводили відкриті лекції та семінари для українських викладачів та студентів, переважно на базі факультету економіки і менеджменту.

Крім того, варто зазначити, що ректор HSWT Dr. Eric Veulliet, який зовсім скоро проведе відкриту лекцію в рамках домовленості, має звання «Почесний професор Сумського національного аграрного університету».

Офіційний сайт HSWT: https://www.hswt.de/.