9 березня на базі Сумського національного аграрного університету відбулося незалежне тестування фахових знань та вмінь учителів початкових класів у 2024 році.

Захід об’єднав 40 вчителів Сумщини. Сертифікація усіх учасників відбулася успішно.

Важливим аспектом вибору Сумського національного аграрного університету як майданчику для проведення сертифікації є наявність безпечних відремонтованих укриттів з обладнаними місцями для комфортної роботи. Було виділено 3 аудиторії, у кожні з яких розміщували по 15 учасників. Зазначимо, що перед проведенням тестування представники Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти відвідали наш заклад освіти й перевірили відповідність аудиторій вимогам безпеки (див. більше за лінком: https://snau.edu.ua/snau-vidvidali-predstavniki-xarkivskogo-rcoyao/)

Незалежне тестування фахових знань та вмінь учителів початкових класів являло собою 90 завдань різних форм, розроблених Українським центром оцінювання якості освіти, які треба було вирішити за 180 хвилин. Тести передбачали перевірку професійних навичок учителів згідно з правилами й методиками нової української школи. Тут питання й про оцінювання, і про вирішення конфліктних ситуацій, і навіть про створення комфортного рівня температури й вологості в кабінет. А ще про використання штучного інтелекту в розробці занять та роботу з комп’ютером і мультимедіа.

Загалом формат роботи був ідентичним до проведення зовнішнього незалежного оцінювання для школярів у довоєнний час. Завдання друкувалися в зошитах, роботи були зашифрованими, а сама процедура відбулася згідно з регламентом ЗНО. Далі результати перевіряти будуть представники УЦОЯО у Львові.

Сайт УЦОЯО: https://testportal.gov.ua/