Сумський НАУ об’єднав студентів-лідерів з усієї України

20-21 травня на базі Сумського національного аграрного університету відбувся ХХІ Зліт студентів-лідерів аграрної освіти. Це щорічний захід, до якого запрошуються студенти, які продемонстрували відмінні результати у навчанні, стали переможцями або призерами Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, лідери студентського самоврядування.

Враховуючи ситуацію з коронавірусом Зліт було проведено в онлайн-форматі. Проте це не завадило учасникам поспілкуватися, обмінятися думками з приводу розвитку аграрної освіти в Україні та розв’язання глобальних проблем людства.

Всього у зустрічі взяли участь понад 150 студентів з різних закладів вищої освіти аграрного спрямування. Всі вони мали нагоду поділитися своїми напрацюваннями та досягненнями у 7 напрямках: сучасні моделі сільського господарства; точне землеробство та цифрові технології в сільському господарстві; циркулярна економіка – переосмислення відходів як ресурсів; сталий розвиток та екологічна безпека; сучасні технології в тваринництві; лідерство та формування індивідуального бренду; інноваційний розвиток АПК та сільських територій. Модерували дискусійні панелі викладачі Сумського НАУ. Крім того, в рамках Зльоту відбулося об’єднане засідання представників студентського самоврядування.

Розважали учасників Зльоту виступи творчих колективів та студентів Сумського національного аграрного університету. А щоб ближче познайомити студентів-лідерів зі СНАУ Відділ організації виховної роботи зі студентами влаштував онлайн-квест «Знайомтесь – СНАУ!»