Студенти з КНР успішно завершили стажування

У 2018 році СНАУ уклав угоду про співпрацю з Чжецзянським університетом землеробства та лісового господарства. І вже другий рік поспіль Сумський національний аграрний університету успішно реалізує програму академічного обміну студентів з Китайської Народної Республіки.

Цього року, у рамках програми, команда СНАУ упродовж трьох тижнів дала можливість студентам та їх наставнику з Інституту Цзі Ян Чжецзянського університету стати учасниками різноманітних тренінгів, лекцій, лабораторних занять, ділових ігор, дискусій, дебатів, квестів тощо. Окрім цього, учасники програми мали змогу познайомитись з історією, культурою, традиціями університету, міста Суми та України в цілому.

11 липня у залі вченої ради Сумського національного аграрного університету відбулася церемонія вручення сертифікатів студентам із КНР про успішне проходження програми академічного обміну. Приємно відмітити той факт, що до цього заходу долучилася міська влада. Адже між містами Суми та Джуджи укладений меморандум про співпрацю. Володимир Войтенко, перший заступник міського голови, подякував керівництву університету за активну міжнародну співпрацю у напрямі академічної мобільності студентів. «Сумський НАУ – один з найкращих університетів не лише міста Суми, а й України. Ми раді бачити вас у нашому місті і сподіваємось, що в майбутньому ви оберете саме це місто і цей виш для подальшого навчання» – наголосив Володимир Войтенко.

Проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерій Жмайлов подякував гостям із КНР за активну та результативну участь в програмі і запросив на навчання до Сумського НАУ.

Наставник студентів китайської делегації, Пан Ксяо Ченг, поділився враженнями від перебування в університеті: «Дякую всім хто допомагав та супроводжував нас під час візиту. Ми безмежно вдячні університету та місту Суми за гостинність та вражені культурною спадщиною українського народу. Окрім сувенірів, до Китаю, ми також веземо гарні спогади про СНАУ, безцінний досвід та сподіваємось, що зв`язок між нашими навчальними закладами буде лише зміцнюватись!».

Ми теж маємо надію, що ці незабутні три тижні стажування подарували нашим гостям новий багаж знань та вмінь, заряд позитиву та з нетерпінням чекатимемо їх повернення до Сумського національного аграрного університету!