Візит делегації ТОВ «LELY» до СНАУ

Сьогодні до університету на ознайомчу зустріч, перед підписанням договору співпраці , прибув директор ТОВ «LELY» Йерун Кейзер. У ході знайомства ректор Володимир Ладика показав презентацію університету та ознайомив з основними стратегічними об’єктами (лабораторія виробництва та переробки молока, навчально–наукова виробнича лабораторія технології переробки м’яса, Центр точного землеробства, клас компанії «Ельворті», навчально–наукова лабораторія інноваційних технологій харчових продуктів, лабораторія віртуальної реальності, лабораторія Hog Slat, лабораторія технології холоду, лабораторія «Агро–Лаб», Центр колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія екологічного землеробства та природокористування», навчально–науковий віварій).

Під час семінару мова йшла про важливість роботизаціі в молочному тваринництві. ТОВ «LELY» спеціалізується саме на роботизованому доїнні та перші у світі хто почав працювати у цьому напрямку. Компанія наголошує, що корова любить стабільність і не любить стресів. Тим паче, якщо йдеться про великі комплекси на тисячі голів худоби. Можна лише уявити, скільки там потрібно людей без роботизованого доїння та який стрес переживатимуть тварини.
Йерун Кейзер стверджує, що корова на фермі це епіцентр уваги, а робот її помічник 24/7 (годування, доїння, догляд, лікування і т.д.).

Концепція корівника–вільне пересування для корів, адже для тварини краще коли поряд немає людей.
ТОВ «LELY» визнано кращим сімейним бізнесом 2019-2020 року в Голандії. Досвід яким поділилися представники компанії є дуже цінним та актуальним. Співпраця та впровадження нових технологій та роботизаціі в Україні, то новий крок до успіху розвитку фермерства.

Успішне фермерство – ваш вибір!