Шлях до успіху декана факультету агротехнологій та природокористування Коваленко Ігоря Миколайовича!

Доктор біологічних наук, професор кафедри екології та ботаніки СНАУ.

З нагоди вручення почесної Срібної пам’ятної монети «Земля –годувальниця», познайомимося з початком становлення професійної дороги Ігоря Миколайовича.

Дитинство починалося з девізом «помічник тата Агронома». Батько Ігоря Миколайовича сумлінно працював і ще зовсім маленьким майбутній професор бачив і усвідомлював важливість сільського господарства та розумів, що майбутнє саме за цим.  Тож в подальшому вже сімейною справою стало дослідження сільського господарства та природи саме з наукової точки зору.

Завдяки улюбленій справі відбулася доленосна зустріч у житті Ігоря Миколайовича з майбутньою дружиною, завдячуючи своєму науковому керівнику та наставнику Злобіну Юліану Андрійовичу, професору, доктору біологічних наук, заслуженому діячу науки і техніки України, академіку  Міжнародної Академії проблем людини. Адже саме він визначив місцем досліджень молодого спеціаліста нижні яруси лісових екосистем Деснянсько–Старогутського національного природного парку. На території парку знаходився «Будинок вчених», там і відбулася перша зустріч з Наталією Володимирівною.

Саме шкільні роки, юність, студентські роки та в подальшому закордонний досвід стажування в Великобританії та Австрії, сформували стрімку тягу до науки, що не згасла й до сьогодні , сформувала практичні навички, які зараз допомагають отримувати почесні винагороди.

Вітаємо Вас  і бажаємо досягнення нових вершин!