З 19 червня у Сумському національному аграрному університеті з робочим візитом перебуває міжнародний експерт з Тайваню професор Хсіа ( Liang Chou Hsia).
Мета його візиту в університет участь у проекті «Удосконалення професійних навичок в галузі м’ясопереробки України», реалізованим Європейським банком реконструкції та розвитку, Сумським національним аграрним університетом, ТОВ «Глобинський м`ясокомбінат», ПАО «МХП» та ТОВ «Нива Переяславщіни».
За ці декілька днів професор Хсіа зустрівся з керівництвом Сумського національного аграрного університету, відвідав сучасні лабораторії факультету харчових технологій ЗВО, провів навчальну лекцію з теми «Інноваційні технології в переробці м`яса» для викладачів, що забезпечують НП підготовки бакалаврів по технології м`яса та студентів фахового спрямування «Технології зберігання, консервування та переробки м`яса».
Також був проведений тренінг для викладачів Сумського НАУ і представників підприємств-партнерів проекту на тему «Організація та проведення стажувань і виробничих практик студентам в галузі м’ясопереробки».
Міжнародний експерт, професор Хсіа перебуватиме в Сумському національному аграрному університеті до 25 червня.
Нагадуємо, що співпраця СНАУ у межах цього проекту триває вже другий рік і головними його завданнями є визначення сучасних потреб у навчанні фахівців, обмін досвідом, поширення кращих міжнародних практик, вдосконалення навчальних програм з урахуванням поточних галузевих потреб та тенденцій та сприяння практичному застосуванню знань і вмінь студентами та молодими фахівцями у галузі м’ясопереробки.