Комбінат громадського харчування (КГХ) – структурний підрозділ Сумського національного аграрного університету.
КГХ створений з метою забезпечення раціонального харчування студентів, співробітників університету, інших споживачів, реалізації продукції власного виробництва, покупних товарів та надання послуг по обслуговуванню різноманітних заходів.
У структурі комбінату громадського харчування СНАУ працюють студентська їдальня, Банкетний та Білий зали для проведення урочистих святкувань. Впродовж одного дня комплекс здатен забезпечити якісне обслуговування близько 600 клієнтів. За рахунок того, що майже всі продукти надходять з власного підсобного господарства університету, собівартість значно знижується, а з нею і ціни на харчування (у їдальні СНАУ ціни на 30-40% нижчі у порівнянні з цінами у їдальнях міста). Також якість продукції контролюється на всіх етапах від вирощування до споживання.
Завданням комбінату громадського харчування є задоволення попиту споживачів і збільшення товарообігу.
Для реалізації даного завдання комбінат виконує наступні функції:
- Забезпечення раціональним харчуванням студентів, слухачів, професорсько-викладацького складу, співробітників Університету і відвідувачів, що знаходяться на території СНАУ, через їдальні, буфети та кафе.
- Організація харчування на різних заходах, які проводяться в Університеті на території підрозділів комбінату громадського харчування та інших територіях Університету.
- Організація і проведення заходів (банкетів, фуршетів, кава-пауз і т.п.) по замовленню підрозділів СНАУ для студентів, слухачів, професорсько-викладацького складу, співробітників СНАУ, третіх осіб, залучених підрозділами Університету, на територіях КГХ і інших територіях Університету, в тому числі поза Університетом.
- Організація виставок, виставок-продаж з продажу продукції власного виробництва з урахуванням попиту та інтересів споживачів.
- Проведення виробничої практики для студентів СНАУ на базі виробничих підрозділів КГХ.
Виробничі підрозділи КГХ здійснюють діяльність згідно з меню, прейскурантами страв та покупних виробів. На вибір відвідувачів надаються перші, м’ясні та рибні страви; гарячі та холодні закуски, салати, гарніри, буфетна продукція, напівфабрикати власного виробництва.
Точки харчування
- Зал студентського кафе (1 поверх).
- Зал студентського кафе «Молодіжне» (1 поверх).
- Банкетний зал (2 поверх).
- Буфет №1 (1 поверх головного корпусу).
- Буфет №2 (1 поверх корпусу механізації).
- Буфет №3 (2 поверх економкорпусу).
- Буфет №4 (1 поверх веткорпусу).
- Буфет №5 (2 поверх агрокорпусу).
Студентське харчування