Група науковців Сумського національного аграрного університету та представник Інституту сільського господарства Північного Сходу взяли участь у дегустації сирів типу голландських.

Захід відбувся 19 квітня на базі нашого закладу вищої освіти.

Загалом наукова частина створення даних сирів належить Сумському НАУ та Інституту сільського господарства Північного Сходу.

Сумський НАУ представляли два факультети: факультет харчових технологій (Наталія БОЛГОВА і Марина САМІЛИК) і біолого-технологічний факультет (Євгенія САМОХІНА  і Тетяна КУЧКОВА).

Від Інституту сільського господарства Північного Сходу захід відвідав Юрій СКЛЯРЕНКО, завідувач лабораторії тваринництва та кормовиробництва.

Декан факультету харчових технологій Наталія БОЛГОВА коментує: “Захід планували довго. У результаті тривалої роботи науковців були розроблені сири типу голландських з різних типів молока від корів різних генотипів. Наша наукова складова була направлена на те, щоб визначити, який генотип краще вплине на якість отриманого сиру. У процесі дегустації ми визначимо, який зразок буде найкращим і посяде провідне місце в подальших дослідженнях”.

Результати опрацьовуються організаторами дегустації.

Більше новин з діяльності біолого-технологічного факультету та факультету харчових технологій за посиланнями: https://btf.snau.edu.ua/, https://fht.snau.edu.ua/.